Avon zkrachoval. Co bude dál?

Známá kosmetická společnost Avon Products v USA oznámila bankrot. Společnost se utápí v dluzích. Firma ujišťuje evropské a další národní pobočky, že se jich tyto problémy nedotknou.

Avon Products, dceřiná společnost brazilské firmy Natura, která řídí lokální pobočky značky Avon v Evropě a na dalších trzích mimo USA, oznámila bankrot. Firma dluží částku přesahujícímu jednu miliardu dolarů. Společnost se dostala do finančních problémů díky soudním sporům týkající se obvinění, že talek obsažený v produktech Avonu může způsobovat rakovinu. Talek je přírodní forma křemičitanu hořečnatého, který je bez chuti a zápachu. Problém je, že v přírodních nalezištích může být kontaminována nebezpečným azbestem.

Avon Products ujišťuje, že se tento proces nebude mít dopad na fungování značky v jednotlivých zemích. „Toto řízení nijak neovlivňuje naše zákazníky, spolupracovníky, obchodní zástupce ani další zainteresované strany – v České republice ani na kterémkoliv jiném trhu,“ uvedla mluvčí české pobočky Avonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *